Хубаво време увеличава застрахователните измами във Великобритания

summerЗастрахователна измама Хубаво време набира скорост във Великобритания заради необичайно топлото и сухо лято в страната тази година, съобщава в. „Гардиън“.

Британци, резервирали ваканция в чужбина, масово я отказват заради хубавото време в родината си и се опитват да прехвърлят разходите по отмяната на пътуването на застрахователите.

Компанията VFM Services, която работи с най-големите застрахователи за разкриването на измами, обясвява как множество британци с туристически застраховки са подали искове за обезщетение поради отмяна на пътуване. Като причина посочват медицински и други извънредни сигуации, но всъщност част от тях решават да прекарат ваканцията у дома. Средният иск е за 1200 британски лири, а измамите по тази схема може да струват на застрахователите стотици хиляди лири, посочват от VFM.

„Смятаме, че има хора, опитващи се по измамен път да поискат обезщетение по туристическата си застраховка, защото са отменили пътуването, понеже искат да се радват на лятото у сома си и не искат да плащат за отмяната“, обяснява Сали Грифитс, директор на VMF Services. „Нашите следователи вече са виждали подобни искове, а тъй като хората вече се връщат от ваканция, измамните искове ще продължат да растат, тъй като пътниците се опитват да вземат обезщетение и за изгубен багаж“, допълва тя.

Четири от десет искове, предадени на VFM от застрахователните компании, се оказват фалшиви, или пък изобщо не се обработват, тъй като ищецът не иска да сътрудничи при разследването им. „Когато поискаме от клиент да подпише формуляр, който ни позволява да се свържем с летището и да поискаме за видеозапис от обработването на багажа му, често се случва ищецът да си тръгне и да откаже да завежда иска“, допълва Грифитс.

  Онлайн услуги
x