Бивш шеф на AIG купи турски застраховател

Бившият шеф на AIG Морис „Ханк“ Грийнберг е купил турска застрахователна компания от дубайския холдинг Dubai Group, съобщи Ройтерс.
Компанията на Грийнберг Starr Insurance and Reinsurance Ltd е станала собственост на 49 % от дружеството Dubai Group Sigorta, базирано в Истанбул, което се занимава с общо застраховане. Мажоритарният дял от 51 % е бил изкупен от дубайската банка Mashreq. Не се разкрива за каква сума е продадена компанията. Dubai Group Sigorta е основана през 2008 г. и за 2011 г. има 18,8 милиона долара загуба.
Dubai Group е част от по-широкия Dubai Holding – личната инвестиционна компания на емира на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум. Компанията пострада сериозно от световната финансова криза, много от активите й се обезцениха и в момента тя се опитва да се преструктурира, за да се справи с множеството си дългове. Продажбата на турската застрахователна компания бе в рамките на това преструктуриране. Холдингът е собственик още на египетската инвестиционна банка EFG Hermes и на Кипърската популярна банка, чиято рекапитализация принуди правителството на Кипър да поиска международна помощ. Dubai Group има и дял в дубайската фондова борса, която пък притежава 2,6 % от Лондонската фондова борса.

  Онлайн услуги
x