Ивета Кунова: Застрахователният брокер е финансовият съветник, който ще ви предложи най-добрите условия

 

Застраховането е изключетелно сложна материя. Застрахователен брокер е финансовият съветник, компетентният специалист, който да ориентира хората, искащи да застраховат имущество или себе си. Той може да им предложи най-добри условия. Това обясни председателят на БАЗБ Ивета Кунова в интервю за предаването „Бизнес линия“ на ТВ Европа с водещ Николай Лефеджиев.

За разлика от агента, който де юре е служител на застахователната компания, всеки застрахователен брокер работи от името и в полза на клиента, обясни Ивета Кунова. И уточни, че високо специализираните професионални услуги на застрахователния брокер са безплатни за клиента. Възнагражденето си брокера получава от застрахователя. То е включено в тарифата и дори да сключите директен договор със застрахователя, цената на застраховката ще е същата.

Ивета Кунова разказа още, че най-разпространените застрахователни продукти на българския пазар по традиция са автомобилните застраховки. Една от причините за това е задължителната Гражданска отговорност, с която много собственици на автомобили се решават да сключат и доброволна застраховка като Каско и Злополука на местата. В последните години сериозен ръст бележат и доброволните здравни застраховки, които надграждат услугите, предоставяни от НЗОК, и осигуряват множество удобства и допълнителни услуги на пациентите.
Как се развива българския застрахователен пазар през последните години?
Кои са най-търсените застрахователни продукти?
Какви са отношенията с държавния регулатор – КФН?
Отговорите на тези въпроси вижте в цялото интервю.

http://www.tvevropa.com/bg/news/economics/view/118881

  Онлайн услуги
x