Елитни танцьорки стачкуват за заплати

Танцьорките в световноизвестното парижко кабаре Crazy Horse обявиха двудневна стачка с настояване за увеличение на заплатите, съобщи в. „Дейли мейл“. Момичетата, които се смятат за едни от най-добрите в бурлеската в света, протестират, че заплащането им е неадекватно за качеството на работата, която вършат.

Грандиозните спектакли с полуголи дами в Crazy Horse са световноизвестни. За тях момичетата получават около 480 евро на седмица за две представления вечер, до шест вечери в седмицата. Програмата, предлагана в заведението, се смята за върха на сладоледа на еротичните забавления, а професионализмът там е безкомпромисен. Танцьоките се наемат от най-елитните балетни школи в света. Всички, наети на работа, се съгласяват да бъдат теглени два пъти в седмицата, за да е сигурно, че не са качили някой излишен килограм. Ако все пак напълнеят, те отнасят глоба, а могат дори да бъдат уволнени. Нямат право при никакви обстоятелства да флиртуват с гостите на  клуба или да си тръгват с тях.

„Искаме малко повече признание под формата на пари“, настоява една от танцьорките – Сюзан Дюран. „Заплатите ни не отговарят на работата, която вършим, и на факта, че я вършим голи. Дори вулгарните стриптийзьорки печелят повече“, оплаква се балерината.

Момичетата настояват за поне 15 % увеличение на заплатите.

 

  Онлайн услуги
x