Топ 10 предложения за нощни развлечения по света

Когато говорим за нощен живот, в главата ни изникват мисли за ресторанти, барове и дискотеки, по-рядко за концерти и спектакли. Но по света има и различни от тези, забавления за през нощта.

 

10. Нощни ски в Квебек.

 

Станцията за зимни спортове в Мон-Сен-Ан в Квебек работи денонощно през зимния сезон. Една от основните й атракции за скиорите е да карат, наслаждавайки се на звездите по пистата.

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Полярното сияние в Юкон,Канада

Между април и август, полярното сияние слива небето и земята в Юокон. Канадците от своя страна са направили всичко възможно, за да се насладите на спектакъла спокойно.

 

8. WaterFire, Провидънс, Лонг Айлънд, САЩ.

 

WaterFire е името на скулптурите, или по-точно на музикалния водно-огнен спектакъл, който се провежда всяка вечер на езеро, в центъра на Провидънс, САЩ. Създателят му Барнаби Евънс получи специална награда за приноса си за съживяването на града със  170 000 жители .

 

7. Разходка в джунглата Block Rock Lodge, Белиз.

Въоръжени с един фенер и придружени от един водач, бихте ли прекосили джунглата, за да видите тарантули, змии, огромни мравки и крещящи маймуни? Ако да, това е за вас.

 

 

6.Сафари 4×4 в Австралия

 

За уникалната природа на Австралия е чувал всеки.Направете нощна разходка с джип из австралийската пустиня.

 

5. Нощно сафари в Сингапур.

Нощното сафари в Сингапур се радва на изключителна известност. По време на обиколката може да бъде видяно биологичното разнообразие на осем региона в Азия и Африка.

 

 

4. Да наблюдавате звездите на Mauna Kea, Хаваите.

 

Освен слънце и плажове, Хаваите разполагат и с обсерватория, в която можете да прекарате нощта в наблюдение на звездите.

 

3. Да се потопите в биолуминесцентните води на Порто Рико

В Bahia Mosquito, през нощта, водата има способност да излъчва луминесцентна светлина при най-малкото движение. Учените все още търсят обяснение на феномена, но като цяло са отдали явлението на уникални насекоми по дъното на морето, чиито биохимични реакции „зареждат“ водите.

 

 

2. Да се любувате на пълнолунието в парка Йоземит, Калифорния.

„Лунна разходка“ в Калифорния. В продължение на два часа малко влакче пътува из долината на известния парк, предлагайки ви да се насладите на гледката,  как лунната светлина се спуска по околните скали, създавайки илюзията за истинска пътека.

 

 

1. Нощен пазар в Тайван.

Всички градове в Тайван имат собствен нощен пазар, по който туристите да се пошляят и да пазаруват до зори. В Тайпе например, по т. нар. Змийска алея съжителстват търговците на традиционните местни стоки и както показва името- продавачите на змии.

Insurance.bg

 

  Онлайн услуги
x