Печалбите на Visa скочиха с 47 %

Най-голямата световна компания за разплащания Visa отчете 47 % ръст на печалбата за първото тримесечие на 2012 г., съобщи Блумбърг.

Нетните приходи са се увеличили до 1,29 милиарда долара, в сравнение с 881 милиона за същия период на предишната година. Това се дължи на увеличаващата се масово употреба на карти и електронни разплащания вместо чекове и кеш както в САЩ, така и в целия свят.

Отчетените приходи надминаха очакванията. Доходността според последните данни е 1,91 долара на акция, в сравнение с 1,23 долара за същия период на 2011 г. Анализатори предричаха средно 1,51 долара на акция.

„Нашето силно финансово представяне през това тримесечие се дължи на продължаващия растеж на кредитните продукти в САЩ, голямото харчене извън страната и разширяването на основния бизнес на Visa на международните пазари“, каза в съобщение шефът на компанията Джоузеф Сандърс.

Заради добрите резултати, компанията повиши и прогнозата за доходност за цялото 2012 г. Очаква се тя да е между 18 и 25 долара на акция, докато при предишните прогнози беше 17-19 долара. След съобщението акциите на Visa се повишиха с 2,9 %. За последната година те са поскъпнали с 20 %.

 

  Онлайн услуги
x