Застраховка на виртуални футболисти предлагат в САЩ

http://www.dreamstime.com/-image14875697Американска застрахователна компания предлага да застрахова виртуални футболисти в интернет игра, съобщава Си Би Ес. Застраховането на несъщестествуващи лица може да звучи налудничаво, но американците харчат стотици долари на година за играта и за някои инвестицията определено си заслужава.

Играта Fantasy Football има огромна популярност в САЩ и милиони американци участват в нея. Участниците играят като мениджъри на отбори по американски футбол като използват реални статистики от американското първенство. Във виртуалното пространство те могат да търсят нови играчи, да се присъединяват към състезания, дори да продават и купуват играчи и да използват всичките си останали приложими умения с цел да спечелят шампионата. Въпреки че става въпрос само за игра, участието в нея се плаща и съответно победителите получават истински долари за награда.

Fantasy Football вече се е превърнала в голям бизнес. Оборотът на индустрията за виртуални игри за спортни състезания е 1,2 милиарда долара. Над 270 компании печелят от подобни игри.

Най-новият продукт, предлаган в този бизнес, е застраховка на виртуалните спортисти. Продуктът се предлага от компанията Intermarket Insurance. „Идеята дойде, след като през 2008 година Том Брейди бе контузен в първия мач за сезона“, обяснява Хенри Олжевски, вицепрезидент на застрахователната компания. Тогава контузията на играча причинила загуби и за много от участниците във виртуалните турнири. „Това ме накара да се замисля за продукт, който участниците във виртуалните турнири могат да използват, за да се защитят от подобен тип контузии“, допълва той.

Срещу 10 % от таксата за участие в турнир (която е между 50-100 долара на спорт на година) участниците могат да си купят полица, която ще застрахова най-добрите им играчи. Спортистите, които вече са ранени или са изложени на голям риск, няма да бъдат застраховани.

Последните проучвание показват, че американците харчат средно 467 долара на година за участие във виртуални турнири в различни спортове. В тази ситуация отделянето на още няколко долара за застраховка изглежда разумна инвестиция, посочва Си Би Ес.

  Онлайн услуги
x