Шофьорите на синьо BMW са най-агресивни

BMW-M6-Convertible-BlueМъже, които карат синьо BMW, са най-агресивните шофьори на пътя, сочи британско проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“. Анкета между 2838 водачи показва още, че в понеделник сутрин и петък вечер шофьорите се изнервят най-много.

Тези, които са зад волана на BMW в син цвят, са абсолютни лидери по агресивно поведение, смятат останалите шофьори. Като цяло синьото се оказва цветът, с който се асоциират най-много агресивни шофьори.

Времето, в което шофьорите се ядосват най-много зад волана, е 17,45 в петък. На второ място е сутрешното задръстване в понеделник.

Шофьорите, проявяващи агресия, най-често са мъже между 35 и 50 години, сочи още проучването.

Други автомобили, чиито водачи са често агресивни, са Land Rover, Audi, Subaru и Vauxhall. Най-агресивният цвят е синьото, след това са черно, сребристо, зелено и червено.

Очаквано мъжете са по-склонни да избухват на пътя, отколкото жените. Според проучването те губят здравия разум в колата средно седем пъти на месец, докато жените се ядосват едва три пъти. Най-често срещаното агресивно поведение е псуване, крещене, показване на обидни жестове и налудничаво шофиране.

  Онлайн услуги
x