Ивета Кунова получи награда за цялостен принос в застраховането

Наградата на фондация „Гаврийски“ е най-високото отличие в застраховането

Основателят на Инстрейд Застрахователен брокер и председател на УС на Българската асоциация на застрахователните брокери Ивета Кунова получи награда за цялостен принос в застрахователното посредничество в България. Призът бе връчен от Фондация „Велеслав Гаврийски“ по време на деветата церемония по раздаването на наградите „Застраховател на годината“ на 18 май. Наградата е най-високото отличие в застраховането и се връчва за изключителни заслуги и принос към развитието на застраховането в България.

Ивета Кунова бе отличена заради неспирните усилия и големите резултати, постигнати в развитието на застрахователното посрединчество в България. Тя от години се бори за повишаването на качеството на брокерските услуги на българския пазар и за утвърждаване на ролята на застрахователния брокер като съществен елемент от застрахователния пазар.

Коя е Ивета Кунова?

Ивета Кунова е едно от най-познатите лица в българското застраховане, професионалист с над 20-годишен опит в застрахователното посредничество и понастоящем председател на Българската Асоциация на Застрахователните Брокери. Завършила е Софийски университет Климент Охридски с магистърска степен по Социален мениджмънт.

Ивета Кунова влиза в застрахователния бизнес в далечната 1995 година и до днес успешно ръководи компанията, която основава тогава – Инстрейд Застрахователен брокер.

Тя е един от пионерите в утвърждаването на застрахователния брокер като съществен елемент от застрахователния пазар в България. Инстрейд е първата фирма, работеща в областта на застраховането, която въвежда международен стандарт за качество ISO 9001 и е сертифицирана от Lloyd’s Register Quality Assurance.

Двигател на социални инициативи

Ивета Кунова е един от основателите на БАЗБ. Ръководи успешно асоциацията от 2014 година. Преди това е зам.-председател на Управителния съвет. Като член на ръководството на БАЗБ, Ивета Кунова е сред инициаторите на редица успешни социални инициативи.  Кампанията “Да спасим читалище Родина”  получава престижната награда за най-ефективна дарителска кампания за 2015 година. През  2016 г.  Ивета Кунова е инициатор и двигател на информационната кампания на БАЗБ –  Мисия „Защити своя дом“. Чрез нея БАЗБ обучи над 500 деца и техните преподаватели как да реагират на природните бедствия. Тази инициатива пожъна огромен успех и бе номинирана за най-добра дарителска кампания за 2016.

Един от най-успешните проекти на БАЗБ под ръководството на Ивета Кунова е и тясното партньорство на БАЗБ с Асоциацията на българските застрахователи АБЗ. През 2015 година двете асоциации за пръв път се обединиха и  поставиха началото на конкурса Застрахователи за обществото, който отличава добрите практики в застраховането и социално отговорните компании. От 2016 година БАЗБ става съорганизатор  на конкурса Застраховател на годината.

Кунова работи активно  за изготвянето и приемането на новия Кодекс за застраховането, който въведе съвременни европейски стандарти в застрахователното посредничество на българския пазар.

Ивета Кунова: „Продължавам да работя за по-високи стандарти!“

Продължавам да работя за все по-високи стандарти в застрахователното посредничество. Тази награда не е само моя, но и на всички членове на БАЗБ. Благодаря им за гласуваното ми доверие! С членовете на БАЗБ от самото начало работим за утвърждаването на изключително важната роля на брокера като експерт, който да оцени нуждите на клиента и да предложи най-адекватното решение. Тази награда е и за моя екип в  Инстрейд – за мен най-красивия, най-интелигентния, най-отдадения екип от професионалисти, който заедно с мен прилага тези стандарти и обгрижва клиентите, докато аз се занимавам с обществена дейност. Благодарение на всички вас и общите ни усилия, потребителите все повече избират нас, застрахователните брокери като свой доверен партньор в трудните моменти.  Множеството успехи на брокерите са доказателство, че всички гледаме в една посока –  развитието и  осъзнаването на неизменната, значима функция  на застрахователното посредничество в България  – това каза Ивета Кунова при получаването на наградата.

В конкурса Застраховател на годината бяха отличени най-успешните компании на българския застрахователен пазар за 2016 г. Научете кои са победителите Тук.

  Онлайн услуги
x