Истината (и митовете) за здравните застраховки

Истината за здравната застраховка

Истината за здравната застраховка

Здравна застраховка на промоция през декември – 22 лв на месец

Чудили ли сте се поне веднъж дали да си направите здравна застраховка (известна още като доброволно здравно осигуряване) и къде е „уловката“ в тези така популярни продукти? Вероятно сте попадали и на противоречива информация за условията и ползите от здравната застраховка. В тази статия ще откриете няколко съществено важни факта за здравните застраховки, както и някои широко разпространени заблуди по темата.

 

Заблуда номер 1: Здравната застраховка е само за хора, работещи в големи компании

Истина: Вярно е, че преди няколко години, когато този пазар започна да се развива, само служителите на големи компании с много служители получаваха изгодни оферти за здравна застраховка. Но поради огромния интерес към тези продукти в последните години, в момента предлагането съвсем не изглежда така. Застрахователните компании вече предлагат изключително изгодни пакети и за компании с малко на брой служители – обикновено минимумът е 5 застраховани лица. Другият бонус е, че в повечето случаи към полицата могат да се застраховат и членове на семействата на служителите, чийто работодател не предлага възможността за застраховка. На практика, в момента почти всеки има възможност да се застрахова при много добри условия, без да работи в компания със стотици служители.

 

Заблуда номер 2: Здравната застраховка дублира услугите, които така или иначе ни се полагат по НЗОК

Истина: Здравната застраховка допълва осигуреното от държавата здравеопазване, като дава възможност за по-бързо организиране на прегледи при специалист при необходимост, спестява време и бюрокрация и покрива допълнителни услуги като избор на екип и някои консумативи при болничен престой. Истина е, че при реален проблем, можете да вземете направление от личния лекар и да посетите нужния специалист и без да имате застраховка или да плащате частен преглед. Разликата е, че със застраховка ще ви бъдат спестени стъпките по вземане на направление и вероятно прегледът ще се осъществи по-скоро, тъй като при най-търсените специалисти има някаква квота за преглеждане на пациенти с направления.

 

Заблуда номер 3: Здравната застраховка е необосновано скъпа

Цената на здравната застраховка може да варира между 20 и 60 лв, в зависимост от покритите услуги, избрания лимит на отговорност и условията, договорени със застрахователя за вашата компания.  Застраховката често покрива не само прегледи и изследвания, но и разходи за предписани лекарства. Замислете се каква сума харчите месечно за лекарства или имуностимуланти през есенно – зимния сезон и ще установите, че тя може да е по-голяма от цената на застраховката. А изгубеното време за посещения при личния лекар е съвсем друга тема.

 

Съвет от специалиста:

Как да сключим здравна застраховка на изгодна цена?

Истина е, че компании с повече служители е възможно да получат по-изгодна групова оферта за здравна застраховка. Предпразничният сезон, обаче, е време на промоции и изгодни оферти и точно сега можете да откриете чудесни предложения и за малки компании. Като партньор на много застрахователни компании на българския пазар, Инстрейд Застрахователен брокер може да ви предложи изключително изгодна празнична оферта за здравна застраховка само за 22 лв на месец. Тя е валидна и за малки компании, като минималният брой застраховани лица в груповата полица е 5. Срокът на промоцията е до края на декември.

Научете всичко за промоцията тук: Здравна застраховка за 22 лв на месец

Свържете се с нас за допълнителна информация или индивидуална оферта

Научете още по темата Защо да си направим здравна застраховка

  Онлайн услуги
x