Застраховка за дронове за професионалисти и любители: какво трябва да знаем?

Coverdrone застраховка за дронове

Какви са най-големите ви притеснения, когато работите с дрон любителски или пък професионално?

Повечето притеснения идват от риска летателният апарат да бъде загубен или повреден. Да, стойността на апарата може да е висока и загубата му да струва скъпо. Всъщност, обаче, управлението на безпилотни летателни апарати е свързано с много повече и по-сериозни рискове от неговото погиване – отговорности към частни лица и компании, спазване на законодателството, рискове от волни и неволни нарушения на лично пространство и частна собственост. В отговор на тези комплексни рискове, Инстрейд Застрахователен брокер предлага застраховка на дронове от Coverdrone.

За кого е предназначена застраховката Coverdrone?

Застраховката е предназначена както за любители, които управляват дрон за забавление, така и за професионалисти – фотографи, видеографи, компании за проучвания, изследователски дронове, апарати за работа в селското стопанство и индустрията. Застраховка може да бъде сключена за голям брой летателни апарати едновременно, включително за наети такива. Coverdrone предлага гъвкавост по отношение на продължителността на полицата – може да е за 1 ден, за месец или няколко месеца или пък за цяла година, в зависимост от нуждите и дейността на клиента.

Какво покрива застраховка на дронове?

Имуществени щети, включително кражба, изчезване или увреждане на дрон. Покритието е валидно както докато летателният апарат е в полет, така и по време на съхранението му или по време на транспортирането му. Политиката „Стар за нов“ гарантира, че при загуба на летателен апарат, ще ви бъде възстановен такъв от същата марка и модел.

Отговорности към трети лица и институции. Застраховка Coverdrone покрива всички изисквания на европейското законодателство по регламент EC 785/2004. Така че можете да сте сигурни, че сте застраховани по рисковете авиационна отговорност, защита на данни, нарушаване на лична неприкосновеност или имущество, както и много допълнителни покрития.

Неограничен брой летателни часове и брой дронове. Покритието не се променя, независимо дали ползвате дрона веднъж месечно или ежедневно. Няма значение и по кое време на денонощието обичайно го ползвате.

Покритие по цял свят. Застраховката ви е валидна и при пътуване в чужбина, стига да спазвате правилата на авиацията в дадената държава. Съществуват определен брой изключения, на чиито територии застраховката не е валидна: Алжир, Бурунди, Кабинда, Централноафриканска република, Конго, ДР Конго, Еритрея, Етиопия, Бряг на слоновата кост, Либерия, Мавритания, Нигерия, Сомалия, Република Судан, Южен Судан, Колумбия, Еквадор, Перу, Афганистан, Джаму и Кашмир, Мианмар, Северна Корея, Пакистан, Грузия, Нагорни Карабах, Севернокавказки федерален окръг, Иран, Ирак, Либия, Сирия, Йемен. В изключенията влизат и всички страни, в които използването на дрона е в нарушение на санкции на ООН.

Как да сключим застраховка на дронове Coverdrone?

Coverdrone е най-големият застраховател на фирмени дронове на пазара. Можете да сключите застраховка чрез българския представител Инстрейд Застрахователен брокер.

Свържете се с нас за пълна информация и оферта.

  Онлайн услуги
x