Vienna Insurance Group разширява бизнеса си в Източна Европа

Австрийската застрахователна корпорация Vienna Insurance Group планира да разшири присъствието си на източноевропейския пазар и при липса на сериозни катаклизми тази година може да отчете рекордна печалба, съобщава изпълнителният директор на компанията Петер Хаген, цитиран от Ройтерс.

Vienna Insurance Group e един от най-големите застрахователи в региона с филиали в почти във всички източноевропейски страни, включително България („Булстрад”). Тъй като пазарът носи най-голяма част от приходите на групировката, компанията предвижда да разшири присъствието си.

„Стратегията ни в Полша е да изиграем активна роля в консолидацията на пазара”, обяснява Хаген. Той допълва, че компанията има интерес към малки и средни компании. Хаген добавя, че Vienna Insurance смята да купи компании и да засили позициите си и в Унгария, където има сравнително слабо присъствие. Също така  компанията смята да инвестира повече в държавни облигации на страни от Източна Европа.

Заради скорошните бури в Австрия, Полша и Чехия Vienna Insurance ще загуби 60 милиона евро, съобщава Хаген. Въпреки това, ако няма други сериозни бедствия, компанията може да отчете рекордни приходи за годината.

  Онлайн услуги
x