Swiss Re се цели в 4 милиарда незастраховани хора по света

Швейцарската презастрахователна компания Swiss Re изрази желание да изиграе роля в застраховането на 4 милиарда души по света, които към момента нямат никаква защита от големи природни бедствия, съобщава Insurance Day.
Заявлението компанията направи по време на Седмицата на климата в Ню Йорк. Swiss Re посочи, че през миналата година икономическите загуби от природни бедствия са били 130 милиарда долара, като само 60 милиарда от тях са били застраховани. По света има 4 милиарда души, които нямат достъп до застраховка, и целта е да достигнем до максимален брой от тези хора, каза Паула Паниес, специалист по микрозастраховане в Swiss Re.
Общностите, които имат адекватна застраховка, се възстановяват по-бързо, посочи Андрю Касталди, директор на отдела за катастрофични рискове за Америка в Swiss Re. По думите му, сред тях има както хора от развиващите се страни, така и от развитите страни, особено в крайбрежните райони. Така например живеещите по американското крайбрежие всяка година са изложени на все по-големи рискове заради покачващото се морско равнище.

  Онлайн услуги
x