Щетите от „Айзък” може да стигнат $ 2 млрд.

До 2 милиарда долара може да стигнат застрахованите щети от тропическата буря „Айзък”, която връхлетя няколко южни американски щата тази седмица, съобщава „Уолстрийт джърнъл”.

Сметката е на компанията за оценка на бедствията AIR Worldwide. Според анализаторите, щетите, нанесени на сушата от урагана, ще струват на застрахователната индустрия между 700 милиона и 2 милиарда долара. Това са сравнително скромни загуби на фона на предишни щети от урагани и бури. Тези, нанесени от „Катрина” преди 7 години, бяха за 41,1 милиарда долара и са рекордни в американската история.

Друга компания за оценка на бедствията – Eqecat, пресмята, че застрахованите щети ще са между 500 милиона и 1,5 милиарда долара.

Третата водеща компания в този бранш Risk Management Solutions все още се въздържа от конкретни цифри и посочва, че данните засега са твърде ограничени. Освен това, заплахата от „Айзък” не е отминала нацяло. Въпреки че бурята вече няма статут на ураган, а само на тропическа депресия, тя се движи на север и причинява наводнения и щети и в други щати.

  Онлайн услуги
x