Хотели Harrods ще глезят богаташи

Почитателите и клиентите на световноизвестния луксозен лондонски магазин Harrods ще имат нов повод за радост – скоро в няколко града по света ще се появи верига хотели от същата марка, съобщи в. „Дейли мейл“.

Съобщението дойде от собствениците на веригата – компанията „Катар Холдинг“. Два от хотелите ще са в Париж и Ню Йорк, а един ще е в малайзийската столица Куала Лумпур. В рамките на холдинга ще бъде създадена нова компания, която ще управлява хотелите и други подобни проекти по света. Предвижда се отваряне на хотели и в Китай.

„Катар Холдинг“, чиято собственост е и най-високата сграда в Европа, обяви, че с приоритет ще е строежът на хотели на терени, които вече притежава, между които един в Лондон и един в Сардиния. Друг приоритетен проект е Куала Лумпур. Мястото било избрано заради бързия растеж на малайзийската икономика. Строежът там ще е на стойност 406 милиона британски лири и ще започне до една година. Хотелът ще е с 300 стаи, апартаменти и търговска площ.

Harrods премина в ръцете на „Катар Холдинг“ през 2010 г., след като бе продаден от египетския милиардер Моамед ал Файед за над 1,5 милиарда лири. Холдингът притежава още дялове в автомобилната компания „Порше“, британската банка „Барклис“, компанията за луксозни стоки „Луи Вюитон“ и бижутерската компания „Тифани“.

  Онлайн услуги
x