Honda се краде най-много в САЩ

Honda Accord от 1994 година е най-краденият автомобил в САЩ през 2011 година, сочи статистиката на застрахователната индустрия, съобщава Си Ен Ен.

Хитовият модел е на първото място по кражби за четвърта поредна година. Статистиката показва, че в топ 10 на най-задиганите коли са предимно стари модели, три от които са на Honda. Втората най-крадена кола е Honda Civic, а Integra е на шесто място. Сред първите 10 обаче няма нито един модел на по-малко от 6 години. Най-новият е Ford F от 2006 година – на трето място.

Новите модели имат различни екстри за защита от кражби като смарт ключове, без които не могат да бъдат запалени. По-широка е и употребата на проследяващи системи, които изпращат сигнал до полицията, когато возилото е откраднато. Но това не са единствените причини да се крадат стари коли. Статистиката показва, че собствениците на стари коли са предимно по-бедни хора, които живеят в квартали с висока престъпност и нямат гаражи, където да ги паркират през нощта. Освен това, моделът Honda Accord от 1994 година е сред най-продаваните коли в САЩ и такива има огромен брой по американските улици. Те са известни с дългия си живот и издръжливост и все още много от тях са в движение, макар да са доста стари.

  Онлайн услуги
x