Новата Honda Civic вече е в България

Първите, които имаха възможност да се запознаят с високотехнологичния хечбек с 5 врати бяха близо 20 представители на медиите. Те участваха в организирания тестдрайв на автомобила от София до Пловдив и обратно от официалния вносител на марката у нас –  фирмата „Бултрако”.

По време на теста журналистите имаха възможност да изпробват автомобили с бензинови i VTEC и дизелови i DTEC двигатели, които предлагат по-голяма икономия на гориво, впечатляващо изпълнение и по-малко вредни емисии. Моторът 1.8 i VTEC е с мощност 142 к.с., но с разход на гориво като при по-малък двигател. Дизеловият 2.2 i DTEC е със 150 к.с., но емисиите са намалени до 110 г/км. Двигателите, куплирани със 6-степенна механична трансмисия, имат индикатор, който  информира кога е най-подходящият момент за смяна на предавката, за да се постигне максимална икономия на гориво. За да бъде направена съпоставка за еволюцията на новия Civic,  сред тестовите автомобили имаше и два от предишната генерация, като така се получи още по-реална представа за развитието на произведеното в Суиндън бижу.

Всички участници в теста бяха впечатлени от дизайна на автомобила, от изваяните фарове до задния спойлер, където всеки детайл е разработен така, за да се оптимизира въздушния поток и да се гарантира по-плавно и по-стабилно движение. Новата система на окачване създаване на перфектен баланс между маневреност и комфортно пътуване. Комбинацията от тези детайли води не само до оптимизиране на разхода на гориво и намаляване нивото на шум, но и придава на автомобила характерен дизайн и атлетична спортна форма.

Значителни промени има и в кокпита, които дават на водача и пътниците възможност да се чувстват великолепно при шофиране, без значение дали пътуването е продължително или кратко. Оформлението е ново и таблото е разположено централно спрямо водача. Информацията за скоростта, оборотите и разхода на гориво е  разположена точно пред очите на шофьора, като не му се налага да отвлича вниманието си от пътната обстановка. Само бегъл поглед към интелигентния мултиинформационен дисплей дава информация за аудионастройките и изминатите километри.

Тестът на автомобила бе само ден, след като новият Honda Civic с 5 врати получи още едно признание. Той спечели 5 звезди в класацията за безопасност на EuroNCAP, а също и наградата Advanced NCAP за технологията Collision Mitigation Braking System (CMBS), внедрена и при новия Civic. Това определя новият Honda Civic като един от най-сигурните автомобили в Европа. В колата са включени и други системи като Multiple airbags, Electronic Brakeforce Distribution (EBD) и Vehicle Stability Assist (VSA) са стандартни. Civic е оборудван и с Anti?lock Braking System (ABS) за поддържане стабилността на посоката при управление и Brake Assist (BA), който подпомага спирачната сила при извънредни случаи.

honda.bg

  Онлайн услуги
x