$ 500 млн. на година дават застрахователи за ухапвания от кучета

Близо 500 милиона долара са стрували на американските застрахователи ухапанията от кучета през 2011 г., сочи статистика, цитирана от АП.

Общата сума, изплатена от всички застрахователи в САЩ за такива щети, е 479 милиона долара. През 2010 г. тя е била 413 милиона. Най-много кучетата са „изяли“ от компанията State Farm Insurance, която за изминалата година е платила обезщетения за $ 109 милиона за 3800 случая на ухапване в цялата страна. Година по-рано щетите са били за 90 милиона долара и е имало 3500 подобни случая.

Общо 4,7 милиона души са ухапвани от кучета в САЩ всяка година, сочи статистиката. Повече от половината от тях са деца. Друга много уязвима група са пощенските служители.

Най-опасният щат да ви ухапе куче се оказва Калифорния, който е лидер по брой на населението, и съответно по броя на домашните любимци. Следващите щати по брой застрахователни искове за ухапвания са Илинойс, Тексас и Охайо. Най-безопасни се оказват Мейн, Ню Мексико, Монтана, Хавай и Южна Дакота.

Всеки иск бърка доста дълбоко в сметката на застрахователите, става ясно от статистиката. Средното изплатено обезщетение е $ 28 799.

 

  Онлайн услуги
x