Работодатели глезят служители със застраховки за кучета

Евтини застраховки, масажи на работното място или компютри с отстъпка предлагат множество американски работодатели на служителите си, за да ги компенсират и поглезят заради намалените по време на кризата заплати, пише в. „Ю Ес Ей тудей“.

Тъй като компаниите все още не са се възстановили напълно от финансовия и икономически колапс, те не могат да си позволят да вдигнат заплатите на всички служители. Затова търсят по-евтини начини да ги поглезят и поне малко да помогнат и на тях в трудните времена. Сред най-популярните екстри са евтини застраховки за домашни любимци, безплатни прегледи или здравно осигуряване с отстъпка, масажи на работното място или покупка на различни стоки с намаление. Някои предлагат дори безплатни билети за увеселителни паркове и абонаментни планове за мобилни телефони с отстъпка.

Фармацевтичната компания „Алерган“ например предлага на работещите в нея помощ при осиновяване на дете и отстъпки при застраховките на автомобили. Служителите могат да се възползват още от помощници, които безплатно ще им уредят билети за театър, ще им вземат прането или ще им резервират маса в ресторант.

Компании като S.C. Johnson, TD Bank и Travelocity пък предлагат застраховки за домашни любимци с отстъпка.

Разбира се, не всички служители са ентусиазирани от предложенията и предпочитат пари в кеш, вместо подобни глезотии. При липса на други възможности обаче много от работниците се възползват от отстъпките, някои от които им помагат и да се преборят със стреса.

  Онлайн услуги
x