$ 3,5 млн. за обяд с милиардер

Да обядваш с милиардер не е много често срещана възможност и тази привилегия имат само най-близките до богаташите хора. За тези, които нямат необходимите връзки, но пък имат пари, има и друг шанс – да си платят. Ежегодно вторият по богатство човек в света Уорън Бъфет пуска на търг в интернет възможността за обяд с него. Наддаването тази година достигна абсолютен рекорд – 3 456 789 долара.

Сумата е с една трета по-голяма от миналогодишният рекорд от 2,6 милиона долара и показва, че докато правителства и банки затягат портфейлите заради рецесията, богатите хора не спират да харчат. Победителят от търга е пожелал да остане анонимен засега, но е много вероятно да стане известен на по-късен етап. Миналогодишният победител Тет Уешлър, който спечели наддаването и през 2010 г. и похарчи общо над 5,1 милиона долара за срещите с Бъфет, бе нает от милиардера за управител на една от компаниите му. Така че обядът излиза скъпо, но инвестицията си струва.

Парите от наддаването отиват за фондацията Glide, която подпомага бедните и бездомните. Досега от търговете в нея са постъпили над 11 милиона долара, без тазгодишната сума.

  Онлайн услуги
x