Застрахователите с рекордни печалби за първото тримесечие

Европейските застрахователи и презастрахователи отчитат огромни като процент печалби за първото тримесечие на 2012 г. спрямо същия период на миналата година заради драстично по-малките разходи, свързани с природни бедствия.

Заради земетресението и цунамито в Япония през март м.г. всички застрахователи излязоха на голяма загуба. Тази година те връщат позициите си.

Най-големият презастраховател Munich Re отбеляза нетни приходи от 780 милиона евро. За първите три месеца на миналата година компанията записа загуби от 947 милиона евро. Печалбата от тази година е малко по-висока от очакваните от анализаторите 767 милиона евро, съобщава Блумбърг.

Подобни резултати отчита и Allianz, където нетните приходи са се увеличили с около 50 % до 1,4 милиарда евро, в сравнение с 915 милиона миналата година. Компанията отбелязва и леко увеличение на приходите от премии, които сега са 30 милиарда евро, в сравнение с 29,9 млрд. година по-рано. Компанията ще представи пълните си финансови отчети на 15 май.

Голямо увеличение на печалбите се очаква и в швейцарския застраховател Zurich, който трябва да обяви отчетите си утре. Според 10 анализатори, запитани от Блумбърг, нетните приходи на компанията за първото тримесечие са около 1,04 милиарда долара, в сравнение с 637 милиона миналата година.

  Онлайн услуги
x