Видео: Топ 10 + 1 начини за скриване на регистрационни номера от камерите на КАТ

Хит-парад на разнообразни номера за скриване на регистрационните табели на автомобила от всевиждащите очи на камерите за контрол на скороста

Ето някои популярни в САЩ и Европейския съюз методи за борба с опитите за контрол на репресивните органи върху свободното движение на хора и товари, гарантирано от прогресивните конституции по света, на които попадна екипът на Инстрейд, ровейки се в интернет пространството:

10. Номер десет е така наречения поляризационен филтър. Идеята е следната: върху регистрационния номер се поставя тънка прозрачна пластина, която гледана от определен ъгъл изкривява знаците. Регистрационния номер е четим само при поглед от прав ъгъл, при поглед от по-високо се размазва и е нечетим. Минуси: пластината се забелязва от проверяващи даже при повърхностен оглед.

9. Номер девет е  „хамелеон“. Това е напълно прозрачна обвивка, която се нахлузва върху номера, и която при подаване на електрически ток става матова и непрозрачна. Това приспособление също се открива лесно.

8. Следва „номеро-превъртач“ или двустранен номер. От едната страна има един номер от другата – друг. По време на движение със скрита ос номера се превърта и камерата снима неверния номер.

7. Седмо място е за покриването на регистрационния номер с дебел слой безцветен лак, в който са добавени отразителни частици. Поради високата отразителна способност номера става почти нечетим.

6. Ръчно скриващ се в бронята регистрационен номер. Вярно, по време на движение не може да се скрива и затова е приложим само при определени събития, при които водача не желае да показва регистрационния си номер.

5. Пето място е подобрената версия на шесто място: номера се накланя в позиция, при която камерата не може да го снима.

4. Подобен е и механизма, заемащ четвърто място, само че се използва и при предната и при задната табела.

3. В челната тройка на шампионите е механизъм, който бързо скрива предния и задния номер в бронята.

2. Среброто отива за механизъм, при който предния номер елегантно се накланя от въздушния поток при движение и не може да бъде заснет.

1.И накрая, първото място принадлежи на сложно електронно устройство, при което регистрационния номер светкавично се сменя от друг – нещо в стил „Бонд, Джеймс Бонд“.

БОНУС: Инфрачервен номер – поставят се инфрачервени лампи или диоди, които осветяват регистрационния номер под ъгъл от 45 градуса. Невидими с невъоръжено око, на снимка изглеждат като ярко петно вместо регистрационен номер.

Позволяваме си да напомним, че гореуказаните методи са незаконни в България и ще бъдете санкциониран, ако ги изполвате. Статията е публикувана с хумор и като любопитен факт и не Ви окуражава към неспазване на Закона за движение по пътищата – обратното: Инстрейд ви призовава  да шофирате разумно!

  Онлайн услуги
x