„Бентли” пуска 4х4

Паркът на суперлуксозните автомобили „Бентли” ще се сдобие с ново революционно  допълнение – SUV, съобщава британският в. „Дейли мейл”. Заедно с лимузините си, богатите клиенти на компанията обикновено си купуват и спортни автомобили, обясняват от „Бентли”. Някои харчат още допълнително десетки хиляди долари, за да ги пригодят към високите си изисквания. Затова „Бентли” ще се опита да запълни тази ниша като предложи суперлуксозен спортен 4х4 автомобил.

Работното название на новия модел, който още се разработва, е EXP 9 F. Негов прототип ще бъде показан на автомобилното изложение в Женева, което ще е отворено за посетители от 8 до 18 март. Автомобилът развива скорост до 300 км в час, която обаче едва ли ще достигне при офроуд условия, коментира вестникът. Очаква се колата да бъде пусната в продажба на цена от 220 000 долара през 2015 г.

Производителите на луксозното возило се надяват да привлекат като клиенти богати футболисти, както и британското кралско семейство, коеето вече притежава няколко коли от марката. Първоначално ще се произвеждат около 3500 автомобила на година, като броят им може да достигне 5000, ако има търсене.

Суперавтомобилът ще има 6-литров двигател с 8-скоростна трансмисия. Той ще ускорява от 0 до 100 км за по-малко от 5 секунди. Възможно е да се предлагат и допълнителни версии с 4-литров двигател и дори екологичен хибриден двигател. В багажника пък ще има специално място за шампанско и съответстващите му чаши, за да могат пътниците пълноценно да се насладят на почивката си. За най-взискателните клиенти може да се предлага обзавеждане по поръчка, което да е максимално близо до техния дом. За пътниците ще има и постоянна интернет връзка, а ако предпочитат, ще могат да превърнат седалките си в луксозна трапезария.

  Онлайн услуги
x