Шефът на Aviva подаде оставка

Британската застрахователна компания Aviva остана без главен изпълнителен директор след редица скандали, стрували поста на досегашния шеф Андрю Мос, съобщи Ройтерс.

Във вторник компанията обяви, че Мос е подал оставка. Тя бе поискана преди няколко дни от двама големи инвеститори, малко след като акционерите в компанията отхвърлиха предложеното заплащане на Мос за 2012 г. Андрю Мос ще напусне и борда на директорите на Aviva, а скоро ще бъдат съобщени и финансовите условия за неговото напускане, каза председателят на борда Лорд Шарман.

Докато бъде избран нов главен изпълнителен директор, поста ще поеме временно Джон Макфарлейн, който от 1 юли трябва да стане председател на борда на директорите на компанията. Очаква се процесът по избиране на нов шеф да продължи няколко месеца. Вече се спрягат и няколко имена за наследник на Мос. Сред тях са финансовият директор Пат Рейгън, бившият шеф на RSA Insurance Group Анди Хейст и Тревър Матюс, който ръоводи британския бизнес на компанията.

След съобщението за оставката на Мос цената на акциите на Aviva се повиши с 3 %. Инвеститорите в компанията критикуваха Мос, че през петте години, през които е бил на власт, цената й е паднала с 60 %.

  Онлайн услуги
x