Паркирането на самолет излиза по-евтино от кола

Паркирането по летищата е традиционно една от най-скъпите услуги при пътуване. Оказва се, че да оставим автомобила си на аерогарата излиза дори по-скъпо от паркирането на самолет, пише британският в. „Дейли телеграф“ като цитира проучване на цените в 10 британски летища.

Най-скъпо се оказва спирането на лондонското летище „Хийтроу“. На терминал 5 там оставянето на кола за 24 часа излиза 51,80 британски лири. Ако заявите предварително, може да ви излезе 18 лири.

На летището в Манчестър еднодневният престой излиза 35 лири на паркинга за кратковременно спиране, докато паркирането на малък шестместен самолет е едва 21 лири. В Ливърпул разликата е още по-голяма, като за паркинг на колата ще платите 40 лири, а за самолет – само 11 лири. В Единбург е 23,5 лири за кола и 12 лири за самолет. Подобна е ситуацията в Глазгоу и Бирмингам.

Освен това, на повечето летища кратковременното паркиране на самолет за няколко часа може да излезе безплатно, докато ако сте с кола ще трябва да плащате дори за 15 минути престой.

Паркирането на софийското летище също не е евтино. За час паркинг там се плаща 3 лв на паркинга за кратковременно спиране, но ако предварително заявите по-дълъг престой, може да ви излезе 10-20 лв за целия ден, в зависимост от терминала.

  Онлайн услуги
x