Honda представи нова генерация двигатели „Earth Dreams Technology”

На автомобилното изложение в Токио Таканобу Ито, президент и CEO на Honda Motor Company обяви, че Honda разработи нова генерация двигатели, наречени „Earth Dreams Technology”. Тази серия от нови двигатели ще има отлични динамични характеристики и показатели за опазване на околната среда. Те постепенно ще бъдат въведени в цялата гама на Honda.
С изключителните екологични ценности на „Earth Dreams Technology”, Honda ще се стреми да бъде номер едно в икономията на гориво във всяка категория в рамките на следващите 3 години.
Първият двигател от тази серия за Европа ще бъде изцяло наново разработения 1,6-дизелов двигател. Разработен за европейския пазар, този нов малък дизелов двигател първо ще бъде монтиран на новия Honda Civic и ще бъде представен през 2012 г. Моторът ще бъде по-лек от всеки друг дизелов мотор, а също с по-малки размери и CO2 емисии под 100 гр/км и 120 к.с. при 4000 об/мин. Двигателят осигурява водещ в класа си баланс между икономия на гориво и производителност. Резултатите са 300 Нм въртящ момент при 2000 об/мин. и отлични динамични характеристики на моделите, оборудвани с него.

Източник: honda.bg

  Онлайн услуги
x