Презастрахователите са сред най-стабилните компании

Презастрахователните компании са сред най-стабилните в света, сочи проучване на брокерската компания  Aon Benfield, представено на годишната среща на презастрахователите Reinsurance Rendezvous  в Монте Карло.
През последните 12 години само осем компании в този бранш са изпаднали в несъстоятелност. Това става на фона на огромен брой бедствия, за които са плащали обезщетения – атентатите от 11 септември, ураганите Рита, Уилма и Катрина, земетресенията в Япония и Китай и наводненията в Тайлнд. Фалиралите компании са едва 1 % от целия бранш в световен мащаб. Освен това, тези, които са изпаднали в несъстоятелност, са успели да погасят 99 % от дълговете си.
Само за 2011 година индустрията е платила щети за 105 милиарда долара за 253 различни събития, като голяма част от риска е била прехвърлена на презастрахователите. Въпреки това общият презастрахователен капитал е останал на същото ниво – около 455 милиарда долара, почти без промяна от 2010 г.
„Това показва, че презастраховането е една от най-сигурните и растящи форми на капитал, наличен в глобалните пазари. С усъвършенстването на инструментите за анализ на риска и управление на капитала, това ниво на сигурност ще продължи да се подобрява“, коментира Кели Супержински от Aon Benfield.

  Онлайн услуги
x