Крадци ви намират с Фейсбук

Ново предизвикателство пред застрахователите

Модерните крадци нямат равни в изобретателността си. Най-новият метод за домашни обири се оказва чрез социалните мрежи “Фейсбук” и “Туитър”. За това алармират застрахователи от британската Co-operative Insurance.
Как действа системата? Обявявате на приятелите или последователите си в двете мрежи, че отивате на почивка. Например пишете “Вече съм на летището в Манчестър” или “Привет от Малдивите”. След 60 секунди съобщението ви е в ръцете на хакерите, които проучват традиционния ви ай пи адрес, от който ползвате социалните мрежи, комбинират го с личните данни, които сте дали там и лесно получават достъп до домашния ви адрес с няколко кликвания из търсачки. Най-лесна плячка са децата, защото половината от непълнолетните, които са в мрежата, редовно обновяват информацията къде се намират по време на празниците във “Фейсбук” например.
Така на практика безжичните интернет мрежи, които все повече хора ползват, дават пълната информация за местонахождението им. Това е ново предизвикателство пред застрахователите, което те все още не знаят как ще разрешат.

  Онлайн услуги
x