Застрахователния брокер Willis и Sears Tower

Sears Tower
Sears Tower

Във видео интервю председателя на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Willis Group Джо Плумери дискутира как застрахователния брокер е придобил правата върху името на емблематичната сграда Sears Tower  в Чикаго и отговаря на критики относно плановете на промени името и на Willis Tower.

Базирания в Лондон Willis обяви през март, че планира да премести над 500 съдружници в Sears Tower – най-голямата сграда в Западното полукълбо.

Гражданите на Чикаго реагираха бурно на плановете на застрахователния брокер за промяна на името. В сайта itsthesearstower.com повече от 33000 души са подписали петиция да се запази оригиналното име на сградата, което е един от символите на града.

Над 96000 души пък са подкрепили подобна инициатива във facebook.com

Във видео интервюто г-н Плумери казва, че като глобална компания за финансови услуги Willis е готова да участва в доизграждането на Чикаго като глобален финансов център. Той споделя, че разбира сантименталните чувства на част от гражданите на града но е уверен, че новото име ще бъде прието и с че Willis Tower ще продължи да е емблема на града.

  Онлайн услуги
x