„Майкрософт“ праща Hotmail в историята

Популярната някога платформа за електронна поща Hotmail скоро ще остане в историята, съобщи Би Би Си. Собственикът й „Майкрософт“ планира да погребе марката и да я замени с името Outlook.

Притежателите на Hotmail поща все пак няма да бъдат изненадани от закрити имейли, но вече ще могат да ги проверяват през изцяло обновения сайт Outlook.com. Новата платформа ще предлага разнообразни функции, като сортиране на писмата. През същата система потребителите ще могат и да правят видео обаждания през Skype, който също вече е собственост на „Майкрософт“. Освен това акаунтът в Outlook ще е свързан и с други интернет услуги и платформи, които потребителите използват.

„Предлагаме ви първата имейл услуга, свързана с Фейсбук, Туитър, LinkedIn, Google и съвсем скоро, Skype, за да попълним вашата поща със съответстващия контекст“, обясняват от фирмата. „Във вашата пощенска кутия в Outlook имейлите ще идват със снимки на вашите приятели, скорошни статуси и постове в Туитър“, обясняват от „Майкрософт“.

Една от основните цели на промяната е компанията да отговори адекватно на конкуренцията на Google, чиято система за електронна поща е сред най-популярните в момента. От „Майкрософт“ са разработили и интернет версии на пакета MS Office, които ще конкурират услугата Google Docs.

  Онлайн услуги
x